Start nieuw thema Echt Nederland!!

Inspectie dolenthousiast over onderwijsontwikkeling De Rivieren
24 oktober 2020
Nieuwsbrief 1 | nov/dec 2020
5 november 2020
Inspectie dolenthousiast over onderwijsontwikkeling De Rivieren
24 oktober 2020
Nieuwsbrief 1 | nov/dec 2020
5 november 2020
 

Yeahhh, de herfstvakantie is voorbij. Tijd om weer een nieuw thema af te trappen. Dit keer staan we stil bij het thema Echt Nederland. Zo nemen we je mee door een typisch Nederlandse herfst met gure stormen, prachtige kleuren, eikels en kastanjes. Ook staan we stil bij de Nederlandse tradities en de feestdagen. Denk aan die lekkere kom erwtensoep die echt bij schaatsen hoort, of de pepernoten die alweer in de schappen liggen. Aan Sinterklaas en Kerst.

In de bovenbouw verdiepen we ons in de verkiezingen. Wie is eigenlijk de baas in ons land en hoe is dat geregeld? Wat vind jij belangrijk voor ons land? Met het project Discussiëren Kun Je Leren ervaren de leerlingen hoe ze een goed debat kunnen voeren en leren ze feit en mening te onderscheiden.

De middenbouw heeft inmiddels Ons Lieve Heer op Solder bezocht voor het project “Feest in de stad!” Tijdens een speciale Feest-route door het museum ontdekken leerlingen onder begeleiding van een museumdocent van alles over de verschillende feestdagen. Welke feestdagen worden er gevierd in de klas? Viert iedereen thuis dezelfde feesten? Via het gebedshuizenspel praat de groep niet alleen met elkaar over welke feesten gevierd worden, maar ook waar er bepaalde feesten gevierd worden, hoe dat eraan toe gaat en wie deze feesten allemaal vieren. Naast Kerstmis en Sinterklaas komen ook het Suikerfeest, Chanoeka en Divali aan bod.

Als laatste is er weer een nieuwe ronde workshops gestart en werken we toe naar een eindpresentatie op een Kerstmarkt. Tussendoor maken we lampionnen voor Sint Maarten, bakken we pepernoten voor Sinterklaas en staan we stil hoe andere religies de winter doorkomen! Kortom, het wordt een lekkere actieve herfst en natuurlijk het begin van een feestelijke winter.
Start nieuw thema Echt Nederland!!
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.