Halve dagopvang/voorschool voor kinderen van van 2 tot 4 jaar

Onze locaties aan de Lekstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt bevinden zich in- en om het schoolgebouw van Daltonbasisschool De Rivieren.

Tussen de basisschool en onze locaties is sprake van een samenwerkingsverband. Met deze samenwerking beogen we een doorgaande leerlijn van de voorschool naar de kleuterklassen van de basisschool.

Halve dagopvang/ voorschool de Rivieren

De ochtenden op de voorschool staan in het teken van ontmoeten, spelen, knutselen, zingen, dansen en spelenderwijs leren. De groepsruimte is een veilige en met zorg ingerichte ruimte. Aan tafel wordt gezamenlijk fruit en brood gegeten en kunnen de kinderen knutselen of puzzelen. Daarnaast zijn er verschillende hoeken waar de kinderen kunnen spelen. Zo is er een poppenhoek met keuken en winkeltje, een bouwhoek, een schildershoek en is er een loft waar kinderen zich kunnen verkleden. Direct aangrenzend bevindt zich een ruim speelplein voor de peuters. Dit plein is onderdeel van het schoolplein van de basisschool, maar gereserveerd voor de allerkleinsten.

De halve dagopvang is op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.15-13.45 uur. U kunt uw peuter weer ophalen vanaf 12.30 uur, nadat we gezellig samen met alle kinderen hebben geluncht. Tijdens schoolvakanties is de halve dagopvang gesloten.

De binnen- en buitenruimte voldoen uiteraard aan alle wettelijk vastgestelde veiligheids- en hygiëneregels. De halve dagopvang heeft één groep met ruimte voor 16 kinderen.

Kinderen van halve dagopvang/voorschool De Rivieren hebben voorrang op plaatsing bij Daltonbasisschool De Rivieren.

De Rivieren – Halve dagopvang/voorschool
Lekstraat 35
1079 EM Amsterdam
rivierenbuurt@kleintjezuid.nl

Telefoon groepen: 06-36380347
Openingstijden: van 08:15 – 13:45

Voor meer informatie, klik dan hier >