Klassenouders

Zou je ook wel eens om een hoekje willen blijven kijken om te zien hoe het er aan toe gaat in de klas en hoe je kind zich beweegt tussen al zijn klasgenootjes? Als klassenouder krijg je die kans! Want naast dat je de tussenpersoon bent tussen de leerkracht en de andere ouders, ben je extra betrokken bij de activiteiten in de klas en de school. En zie je jouw kind ineens door andere ogen!

Aanmelden kan bij een van onze leerkrachten!

Goed om te weten:

  • De ouderraad stemt de activiteiten in de school met de klassenouders af. Zo weet iedereen wat er moet gebeuren. Natuurlijk schakelt de klassenouder de andere ouders in om mee te helpen. Je hoeft het niet altijd zelf te doen!
  • Als er beleidszaken zijn, kun je hierover als klassenouder contact opnemen met de oudergeleding van de medezeggenschapsraad.
  • Als klassenouder ben jij de schakel tussen de juf en de andere ouders voor de begeleiding van klassenuitjes zoals excursies en de sportdag.
  • Nieuwe ouderes kunnen bij de klassenouder terecht als vraagbaak als het gaat om de dagelijkse gang van zaken op school
  • Natuurlijk hoef je niet overal het antwoord op te weten. Als klassenouder kun je ouders met vragen ook doorverwijzen naar bijvoorbeeld de groepsleerkracht, directie, ouderraad of medezeggenschapsraad.
  • Het klassenouderschap kun je ook delen met een andere ouder. Dat scheelt in de organisatie en is extra gezellig.

Oudercafé

Elkaar beter leren kennen, ervaringen uitwisselen, workshops volgen en met elkaar leuke activiteiten doen. Dat is de bedoeling van Oudercafé Rivierenpunt.

Benieuwd hoe andere ouders alles regelen, omgaan met opvoeddilemma’s of heb je gewoon zin in een gezellig praatje met een andere vader of moeder? Kom naar Oudercafé Rivierenpunt! Een gezellige ontmoetingsplek met zitjes en computers met internet. We organiseren regelmatig interessante workshops voor ouders!

Heb je een goed idee voor een thema? Wij zijn dol op enthousiaste ouders, dus draag je onderwerp gerust aan!

Oudercafé Rivierenpunt is op elke schooldag open van 8:30 tot 10.00 uur.

Dit staat de komende tijd op de agenda:

  • EHBO cursus
  • Workshop Opvoeden
  • Voorlichting over Dalton onderwijs

Zodra de exacte data bekend zijn, laten we dit natuurlijk weten!

Onze school

Onze visie

Onze klassen

Schoolwijzer