“De wereld is er voor iedereen. Zo ook onze school. Allemaal op een school die zelf ook meer dan een enkele wereld is. Dorps in de omgang, werelds in ons onderwijs. Even open en nieuwsgierig naar de kinderen als zij in, nou ja, alles.”

Op onze school kweken we een nieuwe generatie échte Amsterdammers. Een generatie die opgroeit als fearless human beings. De wereld om ons heen verandert steeds sneller en de tegenstellingen lijken alsmaar groter te worden. Als je nog jong bent, is deze wereld best lastig te begrijpen. En juist daar helpen we onze leerlingen bij. De maatschappij heeft namelijk mensen nodig die zonder angst in het leven staan, vol zelfvertrouwen zijn, sociaal, creatief en initiatiefrijk zijn en die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid durven nemen.

Diversiteit, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid

Op de Rivieren zitten Amsterdammers. Onze stad Amsterdam, met al zijn diversiteit, zie je dan ook weerspiegeld in onze leerlingenpopulatie. Maar ook in onze organisatie van onderwijs. Met ons Daltononderwijs leren kinderen zelfstandig te zijn, samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en de omgeving. Een belangrijk grondbeginsel van Daltononderwijs luidt: "alles wat de kinderen kunnen, moet de leerkracht niet doen." Er moet daarbij ruimte zijn om te experimenteren, voor zowel leerlingen als leerkrachten. Daarom kent onderzoekend leren/spelend leren een belangrijke plek in ons onderwijs en werken we met leerteams.

Groene en duurzame toekomst

De Rivieren staat voor een groene en duurzame toekomst voor kinderen en stad. Kinderen veel laten bewegen in een groene omgeving en leren omgaan met de natuur is een logisch gevolg van onze unieke grote, groene buitenruimte. Onze (eetbare) tuin en moestuintjes worden door leerlingen samen met buurtbewoners, leerkrachten en Cityplot.org onderhouden. Daarmee richt De Rivieren zich op een groene en duurzame toekomst voor kinderen en stad.

Daltonbasisschool

de Rivieren

Lekstraat 35 - 37
1079 EM Amsterdam

020 664 12 67
info.derivieren@amosonderwijs.nl

Kalender

Ons jaar zit weer vol leuke activiteiten. Bekijk hier de schoolkalender.