Ridderevenement
18 maart 2018
Nieuwe bibliotheek!
23 april 2018
Ridderevenement
18 maart 2018
Nieuwe bibliotheek!
23 april 2018
 

Bekijk hier de uitzending van 5 uur Live (RTL4)

Op dinsdag 10 april vond voor de derde keer de Nationale Buitenlesdag plaats. Dit jaar deed daar een recordaantal van ruim 2400 basisscholen aan mee. Voor De Rivieren was deze dag extra bijzonder. Daar werd namelijk in samenwerking met Jantje Beton de landelijke aftrap voor het evenement gegeven. Niemand minder dan cabaretière Sanne Wallis de Vries was daarbij aanwezig.

Sanne, bekend van haar rol als strenge directrice Dreus in de ‘Mees Kees’ films, gaf samen met één van de leerkrachten een uitdagende buitenles aan kinderen van groep 7/8. Daarmee lieten zij zien dat buitenlessen niet alleen leerzaam, maar ook heel erg leuk zijn! Het evenement trok veel media-aandacht. Zowel door diverse dagbladen als ook op radio en televisie werd aandacht aan de Rivierenbuitenlesdag besteed.

Wij vinden de Buitenlesdag belangrijk, omdat het kinderen helpt te ervaren hoe fijn het is om buiten te zijn. Buitenactiviteiten stimuleren de ontwikkeling van de hersenen en zorgen ervoor dat kinderen beter en effectiever leren. Het prachtige groene speelplein van de Rivieren is daarvoor bij uitstek geschikt, want het biedt volop ruimte om te bewegen, ontdekken en onderzoeken!

De Buitenlesdag was een groot succes. Op de Rivieren zijn er daarom plannen om vaker buiten lessen te organiseren, onder andere door gebruik te maken van een onlangs aangelegde ‘eetbare tuin’. De Buitenlesdag smaakt dus (bijna letterlijk) naar meer!
Nationale Buitenlesdag
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.