Eetbare moestuin
1 februari 2018
Nationale Buitenlesdag
23 april 2018
Eetbare moestuin
1 februari 2018
Nationale Buitenlesdag
23 april 2018
 

Daltonbasisschool De Rivieren beleefde afgelopen vrijdag 9 maart een groots ridderspektakel! Het was alsof de leerlingen van de school in een tijdmachine waren gestapt en terecht waren gekomen in de Middeleeuwen!

De leerlingen waren gevraagd om Rode Roderik en Witte Wilhelm te helpen tijdens een echt riddertoernooi, want één van hen zou de nieuwe koning worden. Met de hulp van alle kinderen hebben zij er een echte strijd van gemaakt.

Daarvoor doorliepen alle kinderen eerst een middeleeuws vaardigheden circuit met wapenleer, pijl en boog schieten, zwaard vechten, aardappels doorklieven met een bijl en nog veel meer. Ook maakte de kinderen bloemen voor de jonkvrouw, vaandels, munten, kronen en mantels.

De ene helft van de school hoorde bij Rode Roderik; de andere bij Witte Wilhelm. En na de jonkvrouw- en schildknaapverkiezing barstte de strijd om het koningschap los. Wie eindelijk tot ridder is gekroond? De ridder die het meest gesteund werd door zijn kamp of die het meest dapper heeft gestreden? Nieuwsgierig geworden? Kijk snel naar wat er allemaal gebeurde in onderstaande videoclip!

Ridderevenement
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.