Ouders aan het woord
28 januari 2018
Ridderevenement
18 maart 2018
Ouders aan het woord
28 januari 2018
Ridderevenement
18 maart 2018

In de Voorjaarsvakantie is onze eigen wilde en eetbare moestuin gerealiseerd. De tuinjuffen van Cityplot zijn op school geweest en hebben de peuters en de kinderen van groep 5 hun eerste tuinles gegeven. De kinderen hebben de nieuw aangelegde tuin bekeken en gezien wat voor bomen er geplant zijn  (bessen, pee , appel en kers). Ook zijn de eerste wormen al uit de grond gehaald en bestudeerd! Daarna hebben de kinderen zelf gezaaid in de moestuinbakken: tuinbonen, doperwtjes en rucola. Inmiddels staat er ook al een hut van wilgentenen! Die wordt vanzelf mooi groen!

Update Onze moestuin begint behoorlijk te groeien! In de moestuinbakken komen de rucola, tuinbonen en doperwten al flink de grond uit. De tuinbonen en erwten worden binnenkort opgebonden, zodat ze omhoog kunnen groeien. Groep 1/2 heeft woensdag hard gewerkt: ze hebben mierikswortel, aardbeien en smeerwortel in de tuin geplant. Daar moesten ook heel wat gieters met water bij gebruikt worden! Ook hebben de kleuters de zaadbollen die ze een paar weken geleden gemaakt hebben in de tuin geplant, waardoor er nu op verschillende plekken in de tuin wilde bloemen gaan groeien. Dat vinden vlinders en bijen fijn. Na de vakantie gaan de tuinjuffen met groep 5 beginnen aan het maken van insectencampings! Hoe dat in z’n werk gaat lezen jullie in de volgende update.

 

Eetbare moestuin
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.