parallax background

Uit de dode hoek!

De ridders komen!
29 december 2017
Ouders aan het woord
28 januari 2018
De ridders komen!
29 december 2017
Ouders aan het woord
28 januari 2018
 

De Rivieren krijgt de dode hoekles door Verkeersplein Amsterdam

Op vrijdag 26 januari kregen de leerlingen van groep 5 tot en met 8 een belangrijke verkeersles: de dode hoek van vrachtwagens!

Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen bewust te maken van hun deelname aan het verkeer. Wij hebben daar onder ander een aantal voorlichtingslessen voor en we doen jaarlijks mee aan het Verkeers- en Fietsexamen. De dode hoekles is daar een belangrijke aanvulling op. Het beperkte zicht van een vrachtwagen zelf ervaren maakt daarbij veel indruk.

De leerlingen kregen zowel een theorieles als een praktijkles om uit de dode hoek te blijven. Vooral het zelf achter het stuur van een grote wagen kruipen was niet alleen een mooie ervaring, maar zo konden de leerlingen zelf ook ervaren wat een vrachtwagenchauffeur dus niet ziet.

De Echo deed verslag en publiceerde dit artikel: http://epaper.hollandmediacombinatie.nl/HMC/data/2018-01-31/html/WB/ZD1/.

Uit de dode hoek!
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.