Voor ouders

Ouders over De Rivieren

Waarom kiezen ouders voor onze school? Dat willen we u natuurlijk graag vertellen, maar onze ouders kunnen dat zelf veel beter! Daarom laten we hen met plezier aan het woord. Voor Gerbrand Korevaar en Ann Demeester, ouders van Werner (7, groep 4) en Marcella (5, groep 2) was onze school hun eerste keuze. Benieuwd wat hen zo aansprak en wat hun ervaring tot nu toe is? Je leest het in dit interview!

Uw betrokkenheid is belangrijk

Ouders? Ze zijn onmisbaar op de Rivieren. Als ouder bent u, via uw kind, namelijk dagelijks betrokken bij school. Wij vinden daarom ontzettend belangrijk dat u goed op de hoogte wordt gehouden van het reilen en zeilen op school. Daarnaast staan we altijd open voor een praatje of serieus gesprek over de ontwikkelingen van uw kind. Want door samen met u een hecht team te vormen, kunnen we uw kind maximaal ondersteunen in het ontwikkelen van de talenten die het heeft.

Portfoliogesprekken

Gedurende de schooltijd van uw kind staan we, samen met u, regelmatig uitgebreid stil bij zijn of haar ontwikkeling. Onze portfoliogesprekken duren daarom langer dan de bekende '10-minutengesprekjes'. Het portfolio geeft u een kijkje in zijn vorderingen, talenten en laat zien waar hij of zij echt trots op is. U leert uw kind er nog beter door kennen! Tijdens het portfoliogesprek bespreken we met u de vorderingen en de volgende stappen. Op alle vlakken. Vanaf groep 6 laat uw kind zelf zien wat hij of zij gedaan en geleerd heeft.

Wat kunt u doen als ouder?

Ouders kunnen heel veel doen op onze school. Leuk voor uzelf en fantastisch voor uw kind. Want niets leuker dan papa of mama die meehelpt in de klas of tijdens een uitje.

Daarnaast kunt u zich aansluiten bij onze enthousiaste ouders van de MR of OR of u als klassenouder. U kunt u hiervoor opgeven bij de juf of meester van uw kind.

Daltonbasisschool

de Rivieren

Lekstraat 35 - 37
1079 EM Amsterdam

020 664 12 67
info.derivieren@amosonderwijs.nl

Kalender

Ons jaar zit weer vol leuke activiteiten. Bekijk hier de schoolkalender.