Traktatiebeleid

Trakteren is leuk en een feest voor de kinderen. Een keer snoepen is niet erg, maar als alle kinderen snoep uitdelen, komt dat neer op elke week een snoepmoment.
De Rivieren wil graag dat kinderen hun verjaardag in de klas vieren, maar hanteert wel een duidelijk traktatiebeleid. Hieronder kun je lezen wat wel en niet mag en vind je ideeën voor goede traktaties. Traktaties die niet in ons traktatiebeleid passen zullen door de leraren weer mee naar huis worden gegeven. Volg daarom de richtlijnen en regels hieronder zodat je kind een feestelijke verjaardag in de klas heeft.

Wat mag wel

De beste traktaties zijn leuk, klein en  hebben weinig calorieën. Denk aan fruit, soepstengels, rijstwafels, ongezoete popcorn, rozijnen, kaas, worst, snackgroente, eierkoeken, poffertjes, pannenkoeken, smoothies, versevruchtensap, kleine cupcakes. Eén traktatie per kind is voldoende. Een traktatie hoeft niet perse eetbaar te zijn. De kinderen vinden kleine kadootjes zoals gummetjes, feesttoeters, stickertjes, plaktattoos, stempels,krijtjes net zo leuk. Maak bijvoorbeeld een grabbelton met kleine kadootjes. Ook hartstikke feestelijk!

Wat mag niet

Kinderen die met één van de volgende traktaties aankomen zullen hun traktaties helaas niet mogen uitdelen. Dit is natuurlijk erg sneu voor het kind. Vermijd daarom de volgende etenswaren: Snoep, lollies, drop, chocola, cake, koeken, slagroom, kauwgom, chips of andere zoutjes, frisdrank, grote kado’s. Meerdere kado’s per kind mag ook niet. Tenslotte: Sommige kinderen kunnen bepaalde voedingsmiddelen niet eten. Mocht je hier rekening mee willen houden, overleg dan even met de leerkracht wat de specifieke situatie in de klas van jouw kind is.

Traktatietips en ideeën

In de docentenkamer op de eerste verdieping ligt het boek Gezonde Traktaties ter inzage voor alle ouders. Het boek staat vol leuke ideeën voor gezonde en bijzondere traktaties.

www.gezondtrakteren.nl

www.fitfoodfunfactor.lidl.nl/cps/rde/xchg/fitfoodfunfactor/hs.xsl/63_DEU_HTML.htm

www.kidsproof.nl/Amsterdam/Knutselvoorbeelden-schminkvoorbeelden-kinderrecepten/Traktaties

monsterbroodkiwi-ijs

 

 

Basisschool De Rivieren

Lekstraat 35-37
1079 EM Amsterdam

Tel.: 020 - 664 12 67
E-mail: Info.deRivieren@amosonderwijs.nl