Directie

 

Ik ben ontzettend blij dat ik mij mag voorstellen als uw nieuwe directeur van De Rivieren school. Mijn naam is Arno Methorst en ik zal na de zomervakantie met veel enthousiasme starten om samen met u en mijn team verder te bouwen aan de toekomst van uw kind en die van de school.
Wie ben ik?
Ik ben 36 jaar oud en geboren en getogen Amsterdammer. Ik ben de trotse vader van Thijs (5) en Jasmijn (3) en getrouwd met Susan. Samen wonen wij met ons gezin in Amsterdam-West. Ik voetbal zelf nog met een vriendenteam en bezoek
regelmatig wedstrijden van Ajax. Verder vind ik alles rond reizen, fotografie en videobewerking erg leuk.
Ik ben een rasoptimist en werk altijd vanuit een positieve grondhouding met de nodige humor. Mijn motto: “Alles wat je aandacht geeft groeit!” Verder krijg ik van samenwerken energie en die energie zou ik ook graag door de school willen laten stromen.
Opmerkelijke move
Ik ben relatief nieuw in het onderwijs. Ik heb de afgelopen 11,5 jaar gewerkt voor verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd. Ik heb daar diverse leidinggevende functies gehad en mij als persoon goed kunnen ontwikkelen. Nu ik zelf ouder word en vader ben geworden, ben ik andere zaken in het leven belangrijker gaan vinden. Ik heb voor mij zelf geconstateerd dat ik directer wil
bijdragen aan de maatschappij. Door mijn zoon die naar de basisschool ging en mijn betrokkenheid in de Medezeggenschapsraad voelde ik dat het basisonderwijs mij meer voldoening zou gaan geven. En dat blijkt ook zo te zijn!
Bruistabletje
Ik doe momenteel de opleiding tot schoolleider en heb het afgelopen half jaar stagegelopen op een basisschool in Amstelveen. Ik heb daar nu al zoveel energie van gekregen dat ik mij als een bruistabletje voel. Ik kan dan ook haast niet wachten om te starten op De Rivieren.
Het werken aan de toekomst van kinderen en dat ook nog eens op een basisschool in Amsterdam. Ik ben een tevreden man.
Het zal zeker een spannende tijd worden met veel nieuwe indrukken. Een tijd die ik niet zal onderschatten. Mijn intentie is om veel in de klassen aanwezig te zijn. Niet alleen om een reëel beeld van de onderwijspraktijk te krijgen/te houden, maar ook om te zien waar uw kind behoefte aan heeft. Op zoek naar de unieke kracht van De Rivieren en het versterken van het Daltononderwijs krijgen daarbij mijn eerste prioriteit.
Mijn deur staat altijd open
Ik maak ook graag kennis met u. Ik zal u sowieso na de vakantie treffen bij de ingang van de school en dan kunnen we elkaar in ieder geval even de hand schudden. Ook zal ik kennismakingsgesprekken
plannen met de Ouderraad en Medezeggenschapsraad. Voor mij bent u een belangrijke partner in goed onderwijs voor uw kind. Weet dat voor u mijn deur altijd openstaat om zaken te bespreken.
Hartelijke groet,
Arno Methorst

Basisschool De Rivieren

Lekstraat 35-37
1079 EM Amsterdam

Tel.: 020 - 664 12 67
E-mail: Info.deRivieren@amosonderwijs.nl